PA0KN

PA0KN

Renovatie sloep

DiversenPosted by Weblog owner Wed, April 05, 2017 22:13:10
Nog één van die projecten, veel tijd ingestoken, weinig foto's geschoten, maar wel een geweldig eindresultaat. De renovatie van een sloep. Daarbij is de freesmachine erg vaak ingezet. Hoewel er aan de diverse onderdelen van de sloep is gewerkt, is de box met bedieningspaneel, waaronder de Volvo motor zich bevindt, het pronkstuk, vandaar hier wat detail foto's.

Een geopende box met bedieningspaneel. De Volvo diesel motor. Om de box te sluiten en te vergrendelen wordt er gebruik gemaakt van een klein draaiwiel aan de zijkant.


Het bedieningspaneel met o.a. links een houder voor een SmartPhone met daarop navigatiesoftware, verder de sleutel om te starten. Al deze meters en schakelaars zijn uit het hout gefreesd, en daarna zijn er aluminium sierranden geplaatst.

De gesloten box.

Het draaiwiel om het motorgedeelte van de box te vergrendelen.

En zo de sloep in vol oornaat. Er komen weer wat mooie zonnige dagen aan.

  • Comments(0)//www.pa0kn.nl/#post143

Zachte toetsen voor mcHF

DiversenPosted by Weblog owner Sun, March 26, 2017 13:19:22
Wie wil het niet... soft touch toetsen. Komt zeer professioneel over.
Mal gelaserd op de laser in acryl en deze vol laten lopen met siliconen pasta.

Voorkant


Achterkant. Uiteindelijk drukt de siliconen de toetsen in.  • Comments(0)//www.pa0kn.nl/#post142

Vervolg Aluminium gieten

DiversenPosted by Weblog owner Wed, August 26, 2015 00:25:12
Wat sfeerplaatjes gemaakt door Edwin van den Oetelaar.


  • Comments(0)//www.pa0kn.nl/#post135

Aluminium gieten

DiversenPosted by Weblog owner Sat, August 15, 2015 02:29:13
Project om zelf aluminium te gieten. Als eerste het maken van een behuizing voor de mcHF transceiver. Project van PA1PXL, PA1LHM, PA2LVD en PA0KN. Meesterlasser in dit project is PA1LHM.

Een oude gasfles waarvan het bovenste gedeelte weggedraaid kan worden. Verder linksonder een opening voor de gasbrander.

Vuurvaste beton binnenkant. Het deksel is weggedraaid.

Wat stukken van oude harddisken om te testen. Resultaat uitstekend.

Een gietbeker die handig gekanteld kan worden.

Later meer...

  • Comments(0)//www.pa0kn.nl/#post134

300mW DIY Violet Laser Engraver

DiversenPosted by Weblog owner Sun, March 08, 2015 22:29:25
Toch even moeten wachten, was uitverkocht bij www.banggood.com, maar nu toch in huis. Een zeer fraai stukje techniek. Perfecte afwerking. Zeer doordacht ontwerp. Vrijwel geluidloos.

De aansturing bestaat uit een Arduino Nano met GRBL-software er in. Versie 0.8c. Dat is een versie zonder eindstops, maar dat komt goed uit, deze eindstops ontbreken op deze machine. Je dient hem zelf met de hand of met de controller software op de juiste positie te zetten en dan is dat de home positie. Formaat net geen A4.

Heb gespeeld met Grbl versie 0.9, maar daarbij is het gebruikt van de eindstops onduidelijk. Na het raken van een eindstop zit er niks anders op dan de boel te resetten. Wat neer komt op een uiterste limitswitch. Dus geen echte homing functie.

Op Github heb ik software gevonden, Grbl 0.8c lasermode, die een aantal extra commando's heeft. Zo heb je $L0 waarmee je de Z-functie uitschakelt, daarna kun je met Z0 t/m Z255 via PWM de laser intensiteit bedienen. Met $L1 ga je weer terug.
Moet ik nog uittesten.

Het apparaat komt zonder verdere documentatie en software. Grbl-controller wordt aanbevolen als besturing vanuit de (Windows/Linux) PC. En er is een extension voor InkScape die nog uitgetest moet worden.Nog even wat kleine lettertjes: bovenstaand is allemaal uitgezocht samen met Ben Zijlstra en Edwin van den Oetelaar.

  • Comments(0)//www.pa0kn.nl/#post128

Laser snijden...

DiversenPosted by Weblog owner Sun, December 21, 2014 15:27:18
Toetsenbordje gekocht in China. Als begin van een groter project alvast een behuizing ontworpen en gesneden op de laser cutter.


Foto's: Edwin van den Oetelaar
Belichting: Ben Zijlstra


  • Comments(0)//www.pa0kn.nl/#post123

Big box...

DiversenPosted by Weblog owner Sun, March 09, 2014 17:25:08

Wie het kleine niet eert, is het grote niet weert.... Lasergestraald doosje met een klepje. Alle onderdelen met plakband in elkaar gezet en daarna van binnen uit met zeer dunne lijm de onderdelen vastgezet. Je ziet de lijm wegvloeien en er blijven ook geen resten over. Box is: 50 breed, 40 diep, 40 hoog. Dat is mm geen cm...


  • Comments(0)//www.pa0kn.nl/#post117

Prusa Air Frame

DiversenPosted by Weblog owner Sun, March 02, 2014 17:54:41
15 minuten laserstralen en voila.... Een Prusa Air Frame.  • Comments(0)//www.pa0kn.nl/#post116
Next »