PA0KN

PA0KN

Een paar actie foto's

ElectronicsPosted by Weblog owner Mon, July 26, 2010 20:56:29

Een paar actiefoto's tijdens het in elkaar zetten van de Arduino Mega 9DOF Bluetooth. Print is foutloos. Gelukkig maar. De grote truc om de sensoren op het board te zetten is een mix van soldeerpasta en flux. Zorg er voor dat de pads van de sensoren goed zijn vertind. En vooral even hoog zijn. Daarna de printplaat zo gelijk mogelijk maken. Veel flux gebruiken en daarna de sensor met wat druk op zijn plaats houden. Tijdens het solderen voel en hoor je de sensor in het tin zakken. Er zijn twee sensoren die op I2c-zitten. Met een I2c-scanner van http://members.home.nl/bzijlstra kun je checken of de sensoren worden gezien. Ze zitten op adres &H3C en &HA6. Zie je ze, dan weet je dat de connectie met SCL en SCK oftewel de I2c-bus goed is.

Wat de twee andere sensoren betreft, de LY530 en LPR530 (Yaw en Pitch/Roll), je kunt rondom de filters meten. Werken ze, dan zou je daar iets van 2 volt moeten meten. Je kunt natuurlijk ook met GetADC(0), GeTADC(1) en GeTADC(2) vanuit Bascom-AVR checken of er wat uit komt.

En dan zit ie er op.... Onderschat het niet. Dit is zo'n beetje het uiterste dat nog weggelegd is voor de hobby electronicus. QFN, heet het, de aansluitingen van het IC zitten onder het IC. De IC's worden gebruikt in mobiele telefoons, dus moeten uiterst klein zijn. Leuk voor een prototype, en misschien nog één met een wat andere uitvoering, maar voor het produktiewerk ben je toch aangewezen op een professioneel bedrijf....

  • Comments(0)//www.pa0kn.nl/#post69